Sint-Vincentiusvereniging nodigt Willem Vermandere uit

Sint-Vincentiusvereniging nodigt Willem Vermandere uit

Na een coronaschrikkeljaar pikt de Veurnse Sint-Vincentiusvereniging de traditie weer op met het Winterconcert van Willem Vermandere in de Sint-Walburgakerk. De opbrengst van de kaartenverkoop gaat naar de werking van de vereniging, die initiatieven in eigen regio steunt voor mensen die het minder breed hebben.

“Intussen konden we al acht jaar rekenen op Willem Vermandere voor ons concert”, zegt Paul Declerck, voorzitter Sint-Vincentius Veurne. “Bij elk concert slaagt Willem er moeiteloos in om met zijn typische, ontroerende aanpak, waar ook altijd plaats is voor een schalkse knipoog, de hele kerk in een warme kerstsfeer onder te dompelen. Samen met zijn vaste kompanen Freddy Desmedt, Pol Depoorter en Bart Caron, brengt Willem naast bekende nummers uit eigen repertoire ook mooie kerstnummers.” Meer dan 150 jaar geleden werd in Veurne de afdeling van de Sint- Vincentiusvereniging opgericht. De hulp aan mensen in nood bestond toen uit voedsel, brandstof voor verwarming, kleding en geldelijke steun. Anno 2021 zet de vereniging in op lopende en nieuwe initiatieven die bedoeld zijn om eerder op lange termijn situaties van armoede te vermijden. Daarbij staan participatie en educatie centraal, met de focus op kinderen en jongeren om hun slaagkansen te maximaliseren.

Zaterdag 18 december om 20 uur in de Sint-Walburgakerk. Covid Safe Ticket en mondmasker zijn verplicht. Kaarten kosten 20 euro en zijn te verkrijgen bij Visit Veurne op de Grote Markt – 058 31 22 33 of via veurne@sint-vincentiusveurne. be. Info: www. sint-vincentiusveurne.be/.