Mobiliteit ter preventie van kinderarmoede

Mobiliteit ter preventie van kinderarmoede

Wie zijn wij?

De plaatselijke vereniging in Veurne kent een lange traditie. In 2019 zijn de voedselbedeling en de kledingwinkel overgegaan naar een andere organisatie. Voortaan concentreren we ons nog enkel op onze andere activiteiten: geen kortzichtige hulp met voeding, maar alles binnen het welzijnsperspectief van de jeugd. We nemen ook ruim de tijd om echt te luisteren, waardoor we onze families kunnen helpen om uit de negatieve spiraal te geraken.

Ons project in een paar woorden?

Mobiliteit is een belangrijk onderdeel van het gezinsbudget, zeker buiten de grote steden. Ervoor zorgen dat de jeugd zich gratis met de fiets kan verplaatsen is dus een zeer zinvol en duurzaam project. Fietsen kopen voor een gezin op de groei, dat gaat niet. Daarom steunen wij de plaatselijke Fietsbieb.

Wat maakt ons project innovatief?

In samenwerking met de Ā«FietsbiebĀ» voor kinderen tot 12 jaar, hebben we ook de leeftijdsgroep van 12 tot 18 jaar willen steunen met het uitleensysteem. Het uitgespaarde geld voor een eigen fiets kan door onze gezinnen onder meer gebruikt worden om zelf de brooddozen van de kinderen gevuld te krijgen. Met een betere mobiliteit gaan we ook sociale uitsluiting van naschoolse activiteiten tegen: zwembad, jeugdbeweging, noem maar op ...