Geslaagde actie tijdens Veurne La Fête!

Geslaagde actie tijdens Veurne La Fête!

Sociale winkel De Netzak mag de mooie som van 589 euro bijschrijven op zijn rekening! Dat bedrag is er gekomen na de geslaagde actie tijdens de zesde editie van Veurne La Fête.

Tijdens Veurne La Fête werd er gebruik gemaakt van duurzame herbruikbare bekers. De bezoekers betaalden bij hun eerste drankje een waarborg van 1 euro voor de beker. Die bekers werden de ganse avond afgewassen door vrijwilligers van De Netzak. Als de bezoekers naar huis gingen, konden ze er voor kiezen om de euro waarborg aan De Netzak te schenken. Maar liefst 589 bezoekers besloten dit met veel plezier te doen.

Paul Declerck, voorzitter van Sint-Vincentius, is erg tevreden met deze som: “Dit jaar waren we verheugd dat de mensen van Dienst Cultuur en Toerisme ons een duwtje in de rug gaven met de bekerinzameling. Als tegenprestatie hebben we met een tiental vrijwilligers bekers afgewassen tijdens Veurne La Fête. Het was een unieke ervaring! Wat ons bijzonder verheugde is dat heel wat jonge mensen spontaan hun beker aan ons schonken. Families en kinderen helpen kost geld. Sint-Vincentius Veurne/De Netzak doet wekelijkse bedelingen van voedsel, kledij en andere zaken. Dat alles kost veel geld. Geld dat wij als organisatie zelf moeten bijeen zien te krijgen. Traditioneel doen we dat via onze concerten, giften, sponsoring, ... Deze 600 euro helpt ons weer een stukje verder. Onze volgende activiteit is het concert van Willem Vermandere op 15 december.”

Schepen van Toerisme Celine Mouton vult aan: “Deze editie van Veurne La Fête was alweer een schot in de roos. Het is erg prettig dat je een fantastisch festival hebt én dat we De Netzak dit duwtje in de rug kunnen geven. Dat is een warm Veurne!”

De Netzak is een laagdrempelige winkel voor mensen met financiële problemen. De winkel is gevestigd in de Daniel Dehaenelaan in Veurne.